Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 august 2010

Saramura de peste- a la Luiza

Pentru 4 portii:
2kg peste de orice fel(de apa dulce),
4 rosii,
2ardei kapia(unul rosu,unul verde),
usturoi(dupa gust),
1 legatura de patrunjel,
o cana suc de rosii,
piper,
sare ,
vegeta,
20ml ulei.
Se curata pestele , se spala si se zvanta bine pe un servet.
Se prajeste pe o plita bine incinsa.daca se foloseste aragazul e buna si o tigaie mare de tabla.
Cand pestele e patruns pe ambele parti se aseaza pe un platou putin adanc.
Intre timp se coc rosiile,ardeiul kapia.
Se curata de pielite si seminte.
Se taie cubulete(pe cat posibil).
Se toaca usturoiul si patrunjelul(marunt).
Intr-un vas cu apa clocotita se fierb rosiile, ardeiul,sucul de rosii,usturoiul,coditele de patrunjel,piper dupa gust,vegeta si uleiul..
Se da in clocot cca.5minute dupa care se toarna peste peste cat sa-l acopere.
Se serveste fierbinte cu patrunjel deasupra si cu mamaliguta alaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu