Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 august 2010

PATEURI CU BRANZA

Aluatul:
250 gr. faina
125 gr. margarina
100 gr. smantana
1 ou
1 lingura otet
un varf de sare
Umplutura:
80 gr. branza de vaci
100 gr. branza feta (sau telemea de oaie)
1 ou
3 linguri de parmezan ras (facultativ) , sare ,mac, susan (facultativ)
Preparare:
Se amesteca margarina (scoasa din frigider cu 1 ora), cu oul, smantana, otetul, varf de sare si la sfarsit se pune faina. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, in final trebuie sa fie compact, putin elastic si usor de intins. Cand am terminat aluatul de facut , il punem in frigider,minim 1 ora. Intre timp, preparam umplutura,amestecam bine branza de vaci si branza de oaie (telemea sau feta) maruntita bine cu furculita , 3 linguri de parmezan ras(facultativ), amestecam un ou si adugam sare, daca ne place mai sarata. Dupa ce am scos aluatul din frigider, il intindem cu facaletul, in foaie de circa 1/2 cm. grosime, facem patrate, punem in mijloc o lingurita de branza, inchidem in patru sau in doua, le ungem cu ou deasupra, daca dorim, presaram mac sau susan, le punem in cuptorul cald, la foc mediu. Cand s-au rumenit le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Mentiuni:
Din aceasta compozitie ies, circa 14-15 bucati, de marime potrivita. Se servesc caldute sau reci,ca aperitiv. Sunt bune de mancat si a doua zi, aluatul ramane fraged, moale. Se pot face si cu branza dulce ,umplutura o preparam doar din branza de vaci ,adaugam zahar dupa gust,coaja de lamaie(facultativ),stafide(facultativ), cand sunt calde le pudram. Aluatul folosit la prepararea acestor pateuri,nu devine foietaj, este un aluat fraged, se poate folosi si la prepararea rulourilor, trigoane, placintei cu diverse umpluturi, carne, mere, nuci, etc. Pentru realizarea unei placinti, strudel, dublam cantitatile de faina, margarina si smantana.
DE LA ANA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu