Faceți căutări pe acest blog

vineri, 20 august 2010

Rulada aperitiv

Ingrediente:
Blat: - 5 oua
- 70g faina
- 20g amidon
- 2 linguri maioneza
- 75g unt
- masline negre rondele
- sare si piper dupa gust
- patrunjel verde
Umplutura :
- 450g Almette ( sau branza cu smantana)
- 130g sunca presata
- 2 linguri maioneza
- 1 ardei gras (de preferat rosu)
- sare si piper dupa

Mod de preparare:
Se taie untul cubulete, maslinele se spala si se pun intr-o strecuratoare, patrunjelul se spala si se toaca marunt, ardeiul si sunca presata se taie cubulete.
Intr-un bol punem crema Almette, adaugam ardeiul, sunca presata, sare, piper, maioneza si se amesteca totul pana cand se formeaza o pasta omogena.
Acum pregatim blatul astfel:
Batem toate ouale bine pana cand obtinem o spuma, adaugan untul cubulete, maioneza, sare si piper si se amesteca bine. In compozitia obtinuta adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Se ia o tava (este indicata cea patrata de cuptor) , in care se pune hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza. Se pun maslinele si apoi patrunjelul, apoi se baga in cuptor timp de 10 min la 200 grade Celsius. (se supravegheaza sa nu se arda)
Intre timp, umezim un prosop de bucatarie. Cand blatul este gata, se scoate repede tava din cuptor si incercati sa rasturnati blatul cu fata in jos pe prosop. Se ruleaza cu tot cu prosop si lasati asa pana se raceste blatul complet.
Dupa ce s-a racit, intindem compozitia uniform pe intreg blatul si rulam strans. in impachetam in celofan si se baga in frigider pentru 5-6 ore.
Pofta Buna!!!

Postat de : Ancutza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu