Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 august 2010

Rulada cu gem - super usoara

Ingrediente:
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 4-5 linguri gem
- un praf sare
- 1 lingura ulei
Separam albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu sarea spuma tare. Adaugi treptat zaharul si continui sa bati pana cand se dizolva.
In spuma tare obtinuta, incorporezi galbenusurile, apoi faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Ungi cu ulei si tapetezi cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de aproximativ 20x30 cm.
Torni compozitia in strat uniform si introduci tava in cuptorul preincalzit. Coci blatul timp de 20 de minute, la foc mijlociu.
Rastorni blatul pe un servet umed, indepartezi hartia de copt si il rulezi impreuna cu servetul. Dupa cateva minute, il derulezi, il ungi cu gem si dai din nou forma de rulada. Cand s-a racit, o tai in felii groase de 3-4 cm, cu un cutit bine ascutit.
Postat de : Ancutza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu