Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 21 august 2010

prajitura snikers


Ingrediente foi:

- 8 oua
- 300 gr. zahar ( 17-18 linguri)
- 400 gr. nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- jumatate plic praf de copt

Ingrediente crema:

- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte (caldut)
- 1 pachet de unt/margarina
- 100 gr. ciocolata amaruie/de lapte


Foile:
Separati ouale; bateti bine albusurile cu cele 300 g. zahar, de preferinta intr-un vas de sticla (perfect curat/uscat)
Adaugati faina amestecata cu praf de copt, cacaua si nuca pisata peste spuma obtinuta.
Amestecati totul si impartiti compozitia rezultata in 3 boluri de aceeasi marime (pentru ca foile sa fie egale)
Crema:
Se pun intr-o craticioara galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul, laptele si ciocolata rupta in bucatele. Se aseaza la bain-marie (pe aburi) si se amesteca totul bine, pana se topeste ciocolata.
Dupa ce se raceste crema se pune margarina (sau untul ) si se amesteca bine pana se topeste.
Se imparte crema in trei parti egale, exact ca si la foi, si se cladeste prajitura, astfel: o foaie-un rand de crema, din nou o foaie, din nou crema

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu