Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 august 2010

Chec


Ingrediente:
- 6 oua
-12 linguri zahar
-12linguri faina
-12 linguri ulei
-1 plic zahar vanilat
-1 plic praf de copt
- un praf sare
- cacao
- miez nuca

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile si praful de sare se bat (cu mixerul) spuma tare, apoi se adauga (in ploaie) zaharul, galbenusurile, uleiul, praful de copt, zaharul vanilat si se bat in continuare.
Se adauza treptat faina si se amesteca usor cu lingura sa nu se formeze cocoloase.
Tava se acopera cu hartie de copt (sau se tapeteaza cu faina). 3/4 din compozitie se pun in tava, iar peste restul se adauga cacao si nuca. Se adauga peste cea din tava si se baga la cuptorul incins pentru aproximativ 30 min. ( se incearca intre timp cu o scobitoare)
Obs: *Pentru un chec mai mare sau mai mic se tine cont: pt fiecare ou se pun 2 linguri de zahar, faina si ulei.
* Pentru a obtine prajitura cu mere, in compozitia de chec se adauga mere date pe razatoare si capite putin (sau stoarse bine).
Pofta buna!!!

Postat de : Ancutza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu