Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 august 2010

RULADA CU CASCAVAL

300g cascaval
100g unt sau margarina
Sare dupa gust
Pentru umplutura:
500g branza dulce de vaca
120g sunca
½ ardei verde iute
¼ ardei rosu capia sau gras
¼ ardei galben gras
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Luam sunca si o taiem cubulete foarte marunte.
Ardeii ii spalam le indepartam semintele si ii taiem cubulete foarte marunte;Punem branza dulce de vaca intr-un castron si condimentam cu sare si piper, dupa gust.Adaugam peste branza condimentata sunca taiata cubulete.Si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.Dupa ce am pregatit umplutura, incepem sa framantam invelisul ruladei. Dam cascavalul pe razatoarea mica, si-l punem intr-un castron.Adaugam peste cascavalul razalit untul taiat cubulee, saram daca dorim si consideram ca este cazul si incepem sa framantam cu mana aceasta compozitie, pana se incorporeaza bine ingredientele si obtinem o bila ca “un fel de plastelina”.Pe masa, sau pe un tocator, untindem o folie alimentara, sau o punga desfacuta si modelam din compozitia rezultata un cilindru.Dupa ce am intins foaia, punem pe intrega suprafata a foii umpluturaIncepem sa rulam pe lung, ajutanu-ne de folia pe care am intins cascavalul. Rasucim usor si foarte strans pana la capat, strangem usor la capete ruloul format si il lasam invelit strans in folia cu care l-am rulat.Punem rulada rezultata in frigider si o lasam la rece pentru a se intarii cel putin 3 ore. Dupa 3 ore putem aia rulada felute si o putem servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu