Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 septembrie 2010

Ghiveciul Turcesc


Ingrediente:

1 kg carne de miel tăiată bucăţele
2 cepe, tocate ca pentru mâncare
2 linguri ulei de măsline
1 lingură pastă de tomate
2 morcovi, tăiaţi cubuleţe
2 cartofi, tăiaţi cubuleţe
3-4 ardei iuţi, tăiaţi în două
3 roşii, decojite şi feliate
1-2 linguriţe sare
Prepararea:
1. Carnea de miel se curăţă de grăsime şi se căleşte împreună cu ceapa şi uleiul de măsline. Se fierbe până ce carnea absoarbe toată apa lăsată în tigaie.
2. Amestecaţi 1 lingură pastă de tomate într-un vas cu apă fiartă şi după aceea turnaţi peste carne. (nu adăugaţi pasta de tomate până ce nu sunteţi sigur că carnea şi-a absorbit toată apa. în caz contrar apa va fi tulbure.) Amestecaţi de 1-2 ori după care adăugaţi apă fiartă până ce se acoperă toată carnea.
3. În acest timp într-un alt vas prăjiţi pe jumătate morcovii şi cartofii după care îi scoateţi pe un şerveţel pentru a trage uleiul.
4. Aşezaţi carnea într-un vas de cuptor după care aranjaţi deasupra legumele. Ornaţi cu roşii şi ardei iute. Acoperiţi întregul vas cu folie de aluminiu.
5. Când mai sunt 15-20 de minute până la a se servi se introduce vasul în cuptorul încălzit în prealabil. (astfel mâncarea rămâne caldă şi se frăgezeşte)
6. Se serveşte cu pilaf turcesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu