Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 septembrie 2010

Ciulama de pui

Ingrediente:
- pieptul de la 2 pui (1-1.2kg)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 200 g unt
- 200 g faina
- 250 g smantana
- condimente, sare piper
- jumatate legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in bucati si se fierbe in apa sarata (cam 2 litri de apa), dupa primul clocot se spumeaza si se adauga ceapa si morcovul intregi.
Dupa ce a fiert carnea, se scoate pe un platou.
Se strecoara un litru de supa, doar 500 de ml se pun intr-o cratita cu putin piper si unt, se mesteca din cand in cand pana ce untul se topeste. Se adauga faina si se amestca bine pana ce se omogenizeaza. Dupa ce da in clocot se adauga si smantana.
In functie de preferinte se mai adauga supa pentru a subtia ciulamaua!
Se adauga carnea si se mai da un clocot.
Se presara patrunjelul tocat marunt deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu